3 mei 2009

 

En vandaag werd de opening van de tentoonstelling van Ad Dekkers bij Heden geopend. Deze tentoonstelling is ter gelegenheid van het afscheid van Michiel Morel samengesteld door Rob Knijn en Chris de Bueger. Na de opening vond een officiŽle afscheidsreceptie plaats, maar niet vooraleer Jacko Brinkman, Marieke Bolle en Moniek Peters hadden gesproken. Namens de gemeente Den Haag werd aan Michiel de stadspenning uitgereikt door wethouder Marieke Bolle. Het werk van Ad Dekkers werd door Moniek Peters verhelderend toegelicht waarna de bijeenkomst op bijzonder prettige wijze continueerde. Bij deze nog wat foto's, commentaar blijft verder achterwege:

 

 

1 mei 2009

 

Vanavond vond het afscheidsfeestje voor Michiel Morel plaats dat de medewerkers van Heden voor hem georganiseerd hadden. Michiel gaat met pensioen en heeft nog een paar projecten in het hoofd die hij tot een goed einde wil brengen de komende tijd. Daarna zal hij zich verder alleen nog als liefhebber met de cultuur bezig houden.  Wat dat betekent weten we niet, omdat hij zich ook in zijn functie als directeur van de Artoteek Den Haag en recent van Heden altijd al als liefhebber heeft opgesteld met een groot hart voor de kunstenaar. De energie waarmee hij zich  manifesteert belooft nog een aantal interessante activiteiten
Aanwezig op het feest waren naast de medewerkers van Heden veel kunstenaars waarmee Michiel gewerkt heeft, bestuursleden en mensen van Haagse organisaties als STROOM dat erg goed vertegenwoordigd was. In het begin van de avond waren er wat korte toespraken van  Jacko Brinkman, de nieuwe directeur van Heden, de voorzitter van de raad van bestuur Piet Bouman, Renate Boere, die een Liber Amicorum en een doos met originele werken die in het boek staan uitreikte namens een aantal Haagse kunstenaars en tenslotte Michiel Morel zelf. Hij kon het niet laten nog een laatste daad te stellen en gaf de medewerkers van Heden een kinderstoel, een ontwerp van Piet Zwart in beperkte oplage gemaakt. Door de toenemende kinderschare in de gelederen van heden kwamen opeens IKEA kindermeubelen het pand in en dat tij wil Michiel op deze wijze nog proberen te keren. Hierna nam het feest een aanvang met binnen DJ Femke, buiten een nomadische bar en door alles heen de fantastische happen van Renť en Joost.

 


Renate Boere geeft het boek aan Michiel

 


En Michiel spreekt nog een kort woord

 


En bekijkt het boek met Auke de Vries

 


De mensen achter de bar waren vurige types

 


Met veel gevoel voor theater

 


Terwijl ook het handwerk aan de bar met veel energie en humor werd uitgevoerd

 


En aan het einde aan de avond een tafel met tevreden Haagse dames